1 jaar Studio Velo

1 jaar Studio Velo
Geplaatst op 21-12-2016

Vandaag een jaar geleden was een van de spannendste dagen van mijn leven. Ik mocht mijn droom aan het publiek laten zien en de deuren van Studio Velo openen. En wat een droom was is nu werkelijkheid en inmiddels ben ik al een jaar lang klaarwakker! Misschien omdat ik geen tijd meer heb om überhaupt te slapen, dromen kan altijd...

En in dat jaar tijd is er veel gebeurd. Behoorlijk wat mensen blij kunnen maken uiteindelijk draaide het weer ook bij na een dramatisch voorjaar. Nog meer dan ik verwacht had speelde het weer een grote rol. Uiteindelijk fietsen de mensen liever op een droog wegdek en bleef de handel ver weg van het verwachtte niveau. Maar als we ergens geen invloed hebben is het wel het weer, zelfs Piet Paulusma niet! En.....er beslaat geen slecht weer alleen slechte kleding zegt men wel. Dit brengt me bij mijn laatst gemaakte beslissing om een merk toe te voegen aan de winkel... GIORDANA! Ik merkte in de winkel dat er behoefte was/is aan betaalbare goede kwaliteit kleding als aanvulling op het premium merk POC.

De kleding van Giordana wordt al ruim 40 jaar gemaakt in Italië waar het bedrijf oorspronkelijk het licht zag in de US...! Door samenwerkingen met verschillende profploegen, sportkleding fabrikant Nike en onder andere ook de truien in de Tour de France heeft verzorgt heeft men een geweldige prijs kwaliteit verhouding weten te creëren. De eerste (bescheiden) bestelling voor de tweede helft van de winter is geplaatst en met een beetje geluk heb ik deze nog binnen voor de kerst of tussen oud en nieuw. Dus ben je op zoek naar iets nieuws kom dan op je gemak eens een kijkje nemen op je vrije dag tussen kerst en oud en nieuw.

In het afgelopen jaar heb ik behoorlijk wat toevoegingen kunnen doen aan mijn assortiment. Zo ben ik dealer geworden Wahoo Fitness producten. Zij maken hoge kwaliteit (interactieve) fietstrainers en zijn met name sterk in de communicatie tussen mobiele apparatuur en fitness sensoren. De nieuwste toevoeging aan hun assortiment is de Elemnt, een fietscomputer die opgebouwd is uit verschillende elementen en deze worden door updates ook steeds sneller toegevoegd. Ik rijd inmiddels zelf met de Elemnt en heb een demo-opstelling staan van de luxe hometrainer Kickr, wil je meer weten over deze producten dan ben je van harte welkom.

Naast het toevoegen van producten is het natuurlijk zaak om mijn winkel op een leuke manier op de kaart te zetten. Vooral door iedereen goed te helpen en goede service te geven wordt de mond-op-mond reclame positief en blijft deze ook positief. Om dat een extra boost te geven ben ik medio Juli begonnen met de Studio Velo rit, omgedoopt tot "Grupetto di Studio Velo". Dit werd erg leuk ontvangen en wil dat dit jaar eerder graag weer oppakken. Ik ga hier nog een leuk bonussysteem aan verbinden maar hierover later meer. Door deze ritten zijn er mensen in mijn winkel geweest die eerder met het idee rondliepen dat ik hen toch niet zou kunnen helpen. Gelukkig heeft men ingezien dat Studio Velo niet alleen voor de mensen met een hele dikke portemonnee is weggelegd maar juist iedereen dezelfde service wil verlenen die een product als een racefiets of mountainbike verdient. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar om deze ritten weer op te pakken :-)

Naast producten leveren en evenementen organiseren lever ik bovenal ook een dienst! Ik ben gediplomeerd Bikefitter en kan u, door uw houding op de fiets te optimaliseren, beter en plezieriger laten fietsen. Het leukste vind ik om alle positieve reacties van de mensen terug te horen. Heb je een Bikefitting gedaan en ben je zo tevreden dat je je ervaringen met anderen ook wil delen? Wees vrij om je reactie hieronder te plaatsen en bedankt daarvoor alvast. Door de positie van het zadel en je stuur in de juiste verhoudingen te zetten zou je jezelf een motortje kunnen besparen en het verlies van energie in je eigen motor beperken. Ik kreeg resultaten van triathleten die met een paar aanpassingen op dezelfde weerstand ineens bijna 30W meer gingen trappen... Een winst van meer dan 10% in vermogen! Anderen zijn van de rugklachten op de fiets af en zijn heuvels opgekomen die ze anders niet op kwamen. Heel erg leuk om te doen als Bikefitter maar vooral leuk om te doen als FIETSER! Naast de recreanten zijn er ook nog wat fanatiekere jongens die koersen rijden bij de wilde bonden BWF en TMZ of bij de KNWU koersen. Juist die gasten kunnen op dit soort details leuke resultaten halen.

Eigenlijk is het ook best gek om heel erg in detail op te gaan bij de aanschaf van de fiets maar vaak maar wat "aan te klooien" met de juiste houding en zadelhoogte. Een zeer ondergewaardeerd stuk van het fietsen als je het mij vraagt. Er is veel te lezen over "de juiste houding" en hoe je die moet afstellen. Helaas beperken deze houdingen zich enkel tot de zadelhoogte en tal van verschillende formules om je binnenbeenlengte te meten. Na honderden metingen kom je al snel tot de conclusie tussen pijn en geen pijn, of plezier of geen plezier, in milimeters zit en dan kan je thuis je binnenbeenlengte niet op een accurate manier opmeten. Ben je benieuwd naar of je goed op de fiets zit of wil je wel eens weten of je meer vermogen kan halen uit je fietspositie? Laat het me dan weten, ik help je graag verder!

Uiteraard lever ik naast het Bikefitten nog een dienst. Gek genoeg krijg ik nog steeds de vraag of ik ook onderhoud aan MTB's en racefietsen doe. Uiteraard doe ik dat, met veel plezier zelfs. Óók als je de fiets elders hebt gekocht of een merk hebt wat ik niet in mijn assortiment heb ben je van harte welkom met je racer. Met een "simpele" onderhoudsbeurt verlies je zo maar wat extra weerstand die vuil en viezigheid je geven. Ale draaiende delen weer voorzien van een nieuw laagje vet doet al een hoop wonderen. Ik heb een professionele, kleine werkplaats waar ik alle onderhoudsbeurten in kan uitvoeren. Ook voor het reviseren van vorken zoals lefty's, rockshox en FOX vorken kun je bij mij terecht.

Maar goed het lijkt nu meer op een reclame praatje dan een blog, wat overigens in veel gevallen een veel groter reclame praatje is. Al met al mag ik dus terugkijken op een goed, succesvol en vooral LEUK jaar. Via deze weg wil ik dan ook iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedankt voor jullie hulp, steun, klandizie en kopwerk. Zonder jullie had ik dit jaar lang niet zo succesvol kunnen afsluiten!

Als dank daarvoor wil ik een aantal dingen doen:

- De gehele maand Januari geef ik lotjes weg bij ieder kassabonnetje. Dus bij iedere aanschaf, al is het maar een binnenbandje, krijg je een nummertje mee. Uit alle nummertjes trek ik eind Januari drie winnaars die verschillende prijzenpakketten kunnen winnen. De prijzen zullen volgende week bekend gemaakt worden

- Een gezellig hapje en drankje op zaterdag 24 december tot 15:00 uur

- Een jubileumrit (datum volgt) met vooraf een heerlijke kop koffie en achteraf een lekker gebakje en een biertje (of nog meer koffie ;-)!

Naast jullie klandizie en hulp hecht ik ook heel veel waarde aan jullie feedback. Dit kan het winkel assortiment zijn, een merk dat je mist of misschien vind je wel dat ik mijn fietsen op een andere manier moet presenteren. Los van wat hoor ik graag van jullie wat anders zien of juist niet :-)

Nogmaals BEDANKT en net als in mijn vorige blog is het al weer 1.15u dus ik ga de laptop weer netjes dicht doen en verder bouwen aan die droom!

Reacties (2)

 • Peter Leiendecker

  Geplaatst op 04-03-2018

  Het had wat voeten in de aarde, waar studio velo niks aan kon doen ondanks de super inzet van Wouter toe, maar de kogel is door de kerk. Had al een super bikefitting gehad alwaar mijn problemen bijna grotendeels zijn opgelost en tijdens die fitting was mijn oog op de Fondriest tf 3 gevallen en altijd in gedachte gebleven.
  nu na een jaar sparen zijn we er dan om de gedachte werkelijkheid te laten worden.
  De eerste keuze was de oranje/zwarte combinatie maar helaas niet meer beschikbaar in mijn maat, jammer maar helaas. Niet getreurd ook in de rood/zwart was die vet maar meer ingetogener dat weer wel. Samen met Wouter de mogelijkheden besproken en met de vakmanschap van Bart de indoor wielenbouwer (wat een luxe) gaan die mannen een bike opbouwen WOW faktor Whatttt.
  Ben zo benieuwd naar het resultaat.......

 • K Nolan

  Geplaatst op 21-12-2016

  Goede blog en een goede winkel. Na wat onderhoud en wat binnenbandjes word ik in januari een echte klant en mag ik eindelijk die mooie BMC die in het raam hangt ophalen.
  Wat betreft de winkel, het is een overzichtelijke winkel waar je met een persoonlijke aanpak word geholpen.

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen