Assortiment

U kunt bij Studio Velo terecht voor 4 topmerken van fietsen. Dit zijn het Spaanse merk Orbea, het Zwitserse merk BMC, het Canadese Argon18, het oerhollandse J.Guillem en de Italianen van Cinelli. Stuk voor stuk met hun eigen unieke eigenschappen. 

Natuurlijk kunt u bij Studio Velo ook terecht voor een flinke variatie aan accessoires en onderdelen. In de regio is Studio Velo exclusief dealer van Fizik Schoenen en POC helmen. Verder heb ik natuurlijk een breed assortiment aan Shimano accessoires, Vision wielen evenals de accessoires van PRO en LEZYNE en nog veel meer!

BMC SWITZERLAND

BMC Switzerland is een relatief jong merk, opgericht in 1986 als bouwer en verdeler van Raleigh fietsen. BMC staat dan ook officieel voor Bike Manufactering Company. In 1994 begon men met het bouwen van eigen merk fietsen en het merk BMC was geboren. BMC heeft pas echt naam gemaakt in begin jaren 2000. Op dat moment kwam de directeur van de Phonak groep aan het roer en begin het Phonak Cycling team. 2 jaar later won Floyd Landis op een BMC, met hier en daar een pilletje en spuitje, de Tour de France.

BMC Racing ttt world championsBMC sponsort sinds 2007 het BMC Racing Team waar diverse successen mee zijn behaald. Met name de winst van de Tour de France van Cadel Evans in 2011, het werelduurrecord van Rohan Dennis, de winst van Julian Absalon tijdens de WK mountainbike in 2014 en voor de derde keer wereldkampioen worden tijdens de ploegentijdrit in 2015

 

 

ARGON18ARGON18 NIROGEN PROARGON18 is een Canadese fietsenbouwer welke is opgericht door Gervais Rioux in 1989 in Montreal. Rioux is een oud Canadees wielrenner vooral bekend in Noord-Amerika en meervoudig Canadees kampioen. In 1988 heeft hij nog mee gedaan aan de olympische spelen van Seoul. ARGON18 is afgeleid van het scheikundige element ARGON welke op plek 18 staat in het scheikundige periodieke systeem. Men heeft ook alle fietsen daaropvolgend een scheikundige benaming gegeven.