Eerste week Ride to Spring

Eerste week Ride to Spring 28-02-2021

De eerste week van de Ride to Spring zit er op! Wat een enthousiasme! Dankjewel allemaal daarvoor! De eerste tijden zijn geregistreerd en staan online. Ruben en Pascal hebben nu al een schier onoverbrugbare voorsprong genomen. Maar er komen nog behoorlijk wat uitdagende ritten de komende weken. Als tip: kijk heel goed naar de weersverwachting want we hebben deze week gezien dat dat behoorlijk wat verschil kan maken.

Zoals gezegd hebben Ruben en Pascal een bijzonder groot verschil gemaakt in de eerste etappe. Maar er waren nog wat mooie prestaties te vermelden. Wat te denken van Folke en Petra met een bizarre tijd...óf toch niet... het gebruik van TIJDRITFIETSEN (TT-bikes) is verboden. Ze waren zo sportief om het de dag erna dunnetjes over te doen en alsnog een knappe tijd te noteren met de verzuring van de dag ervoor nog in de benen. Nog even een special note voor Claudia die de Ride to Spring gebruikte om een 80km lange ontsnapping te beramen in de OMLOOP HET NIEUWSBLAD voor dames! Klasse en gefeliciteerd namens ons allemaal met die prestatie want dat was het best wel in je eerste profkoers tussen alle grote namen. Er waren ook wat pechvogels. Zo reden er 3 teams lek en met kop en schouders daarbovenuit staken Bart en Edwin die maar liefst 3x(!) lek reden... over pech gesproken. Mark en Anna hebben er ongetwijfeld het meeste van genoten! Waar iedereen de straatstenen er uit probeerden te rijden hebben Mark en Anna de tijd genomen om te genieten van de omgeving óf zoals ie zelf zei "met 20 km/u heb je ook niet zo veel last van die tegenwind".

Voor de groene trui staat er toch wel een stiekeme outsider bovenaan! Sebas de Jong heeft daar de volle 10 punten in zijn eentje gehaald door een ongetwijfeld magistrale leadout van z'n maat Kevin. Hier is de strijd nog niet gestreden uiteraard maar kan mogelijk wel een doel op zoch worden. Als je niet de inhoud hebt om die kilometers met 35 per uur of meer te rijden maar wel de punch om even 300m volle bak te gaan... Dan is dit mogelijk een mooi idee om Sebas van de troon af te stoten. Overigens zijn al deze mannen terug te vinden in de top 10 dus er staat eigenlijk nu al geen maat meer op.

Het volledige klassement vindt je hier.

De nieuwe etappe dan!

De eerste etappe was wat verwarrend omdat er onverwachts wat wegopbrekingen waren. Hierdoor voelde ik de noodzaak om de route snel te veranderen om deze opbrekingen te omzeilen al waren er daarna gewoon nog teams die door de omheining heen zijn gereden zonder problemen. Voor de komende etappe WORDT ER NIETS AANGEPAST. De route blijft zoals ie uitgetekend is en als er een wegopbreking is dan is het aan de creativiteit van het team hoe daar mee om te gaan. Mathieu van der Poel pakt in de veldritten ook altijd een keer of 10 zijn fiets op tijdens zijn wedstrijd, niet helemaal vergelijkbaar natuurlijk maar wel een prima bruggetje naar MVDP zijn volgende doel. STRADE BIANCHE! Komende zaterdag te zien op TV maar wij rijden, zij het in een iets andere vorm, een West-Brabantse Strade Bianche. De nieuwe route is geinspireerd op deze magistrale koers en zullen dus enkele (er goed bij liggende) gravelstroken bevatten. De stroken zijn geselecteerd om met je normale racefiets over te kunnen rijden maar het gebruik van een gravelbike is toegestaan. Je zult hierbij wel rekening moeten houden met het feit dat je door de gravelbike op de rest van het parcours wellicht te kort kunt komen in de snelheid. SUCCES KOMENDE WEEK EN DENK ER AAN LET OP HET WEER!

DOWNLOAD DE NIEUWE ETAPPE HIER:

LINK RIDE TO SPRING ETAPPE 2