Ride to Spring week 2

Ride to Spring week 2 07-03-2021

Zaterdag 6 maart 2021 stond in het teken van de "Strade Bianche" (met een E dus niet te verwarren met de groene fiets wat je schrijft met een I). Het beloofde een "oranje" dag te worden met Matthieu van der Poel die de wereldtop declasseerde en de verassende winnares bij de dames was Chantal Blaak, niet te verwarren met aanstaand wereldtopper Claudia Jongerius, die was zich aan het voorbereiden op "de ronde". Zo ook de 2e week van de Ride to Spring. Er werd de deelnemers een mooie etappe voorgeschoteld met  4 (bij de 5e lag een betonplaat naast die ik vergeten was) gravelstroken die prima te doen waren met je normale koerstfiets.

Uiteraard waren de jongen honden van WWV er als een van de eerste bij om de etappe te rijden in een voor ons allen vebluffende tijd. Ruben en Pascal reden de rit met 39 per uur gemiddeld over 96(!) kilometer... daar dromen wij alleen maar van. Zelfs Yasta, onze alleskunner en recreanten vermorzelaar tijdens de avondritten moet hier zijn meerdere erkennen in de bijna 20 jaar jongere gasten! De stoicijnse Yuri reed samen met Wouter Hopmans weer een indrukwekkende tijd en nestelden zich achter de jeugd! Ruud Goorden en Jason Nieuwkerk completeren het voorlopige podium tussen deze twee in met 2 solide ritten met een verbluffend tempo.
Als gezegd was er deze week een "Strade Bianche" editie en was de kans op lekke banden groter dan normaal. Waar Edwin en Bart vorige week 3 keer lek reden op een ogenschijnlijk onschuldige etappe reden ze deze week NIET lek. Zij stijgen in het klassement dus! Toch waren er deze week genoeg pechvogels, Iron en Rutger reden lek in het zicht van de haven en een opgelopen blessure, Ronald en Ziggey maakten de aloude fout om de buitenband niet te controleren en reden 2 keer lek en ook Sebas en Kevin en Huub en Reinier reden lek. Het klassement is bijgewerkt en staat inmiddels op de site. De tussenstand is spannend! Het belooft een mooie 3e week te worden met een "tussen etappe".

Wat praktische mededelingen om het verwerken van alle 30 tijden gemakkelijker te maken:

- je Garmin of Wahoo graag aanzetten onderaan de Vossenweg en uitzetten op de streep bij de Wouwse Tol óf in Halsteren
- Het "taggen" van mijn naam werkt op Strava ALLEEN IN DE REACTIES. Het heeft dus geen zin om mijn naam in je omschrijving te zetten want daar krijg ik geen melding van.
- Er zijn deze week enkele uitzonderingen gemaakt op bovenstaande evenals solo rijden en "afsnijden". De bedoeling is dat je een vervanger regelt. Je hebt 7 dagen de tijd dus dat moet in principe lukken. Blessures, ziek etc. zijn natuurlijk allemaal begrijpelijke redenen maar meld het even. Geen zin of geen tijd heb ik geen boodschap aan en is dus geen tijd.
- Etappes zijn te vinden op mijn STRAVA account als het downloaden niet lukt

Zoals gezegd de etappe van deze week is niet super uitdagend maar niet minder leuk. Ik heb weer een hoekje van West Brabant uitgezocht waar we niet vaak komen en de etappe niet té lang gemaakt om wat te compenseren met deze week. Na deze week is die compensatie voorbij en kunnen jullie je borst nat maken! Voor wie de wielerkalender kent kan je vanaf volgende week behoorlijk wat mooie thema's bedenken...

Download de nieuwe etappe HIER