Ride to Spring week 3 en route week 4

Ride to Spring week 3 en route week 4 14-03-2021

De derde week bleek het weer en de tijd die je hebt een enorme rol te gaan spelen. Het zou vanaf donderdag gaan stormen en hoe...! Windkracht 6, westenwind en storm! Voor sommigen waaide het zo hard dat ze onderuit werden geblazen! Een mooie route naar het noorden en een verassing in de route zorgde voor veel hilariteit! Het bruggetje bij de Dintelse Gorzen bij Beneden Sas stond voor bijna alle deelnemers in de weg en moesten wachten tot wel 15 minuten! Dit resulteerde in heerlijke foto's met chagrijnige gezichten of juist stomme foto's met gekke bekken. Ik heb er in ieder geval van genoten!

In de strijd om het klassement worden de verschillen verassend genoeg steeds kleiner. De top 3 staat binnen 25 minuten al lijken Ruben en Pascal niet te verslappen. Maar pas op! Wij hadden vandaag ook 2 lekke banden maar met een mechanieker bij de hand duurt dat niet zo lang. Ik heb wel mensen zien hannesen met het er op en af halen van een bandje en dat kan veel tijd kosten. Die 25 minuten kunnen dan zomaar ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen! Yuri en Wouter hebben deze week een hele sterke rit gereden en de tweede plek afgepakt van Jason en Ruud, al is het maar met 59 seconden! Voor de 4e, 5e en 6e plek is er ook een spannende strijd gaande. Crispijn en Rutger hebben hun pech goed gemaakt en zijn Kevin M en Koen en Tom en Yasta voorbij! Dat zelfde hebben Daan en Arjan gedaan die hun lekke banden van de eerste etappe hebben goedgemaakt met een sterk optreden en zijn zo de top 10 in gekomen. Hier zijn overigens Mart en Koen weer uitgevallen. Een andere strijd binnen de strijd is de strijd tussen de 2 Kevins. Kevin Nolan en Kevin Bogers hebben met hun maten Maikel en Sebas een verschil van slechts 40 seconden op elkaar. Dat beloofd ook een mooie strijd te worden. Ronald en Ziggey zijn ook hun lekke banden van vorige week aan het compenseren en stormen de top tien binnen door Michel en Wouter er weer uit te bonjouren. De strijd om de top 10 is er dus ook weer een om je nagels op stuk te bijten. Eigenlijk zijn er in de hele lijst wel onderlinge strijdjes uit te vechten. Maak er een doel van voor jezelf om sneller te zijn dan diegene die voor je rijden. Houdt je scherp en motiveert, mij wel althans.

Voor komende week hebben we weer een nieuw thema Milaan-San Remo, ook wel bekend als "la Primavera" (het eerste monument) wordt komende zaterdag gereden. Onze eigen Mathieu van der Poel is topfavoriet zoals hij in de Tirreno wel heeft laten zien. Dus gebruiken wij zijn traingingsregio om dit op onze manier eens na te doen. Milaan-San Remo begint relatief vlak en gaat vervolgens langs de kust naar San-Remo om daarna nog even 2 pukkeltjes te pakken. Niet al te zwaar maar na een rit van 250km is ieder viaduct al zwaar. Wij doen het iets minder gek maar op onze manier wel zwaar genoeg om het na te bootsen. We rijden dus eerst richting Sint Philipsland door het Brabantse landschap om vervolgens de langs het water naar de West-Brabantse Cipressa (Rijzende weg in Woensdrecht) te rijden, na een korte maar uitdagende afdaling rijden we naar de scherprechter van dit parcours de Poggio (Vossenweg) om na die afgedaald te hebben nog even volle bak naar de streep bij de Wouwse Tol te rijden en af te klokken op ca. 105km. Een zware jongen deze week dus! Succes allemaal en bedankt voor jullie enthousiaste deelname!

DOWNLOAD HIER DE NIEUWE ROUTE!